Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Σίμος Γρίβας

 Ο Συμεών Γρίβας από τη Λάρισα που συγκέντρωσε 19.680 μόρια και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για το Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΕΜΠ

Πέτυχε 20 στα 20 σε Φυσική και Μαθηματικά
«Θα επιλέξω το Μετσόβιο, επειδή είναι ένα Πολυτεχνείο με διεθνές κύρος και έτσι θα έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεχίσω τις σπουδές μου σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού». Ο Σίμος Γρίβας από τη Λάρισα πέτυχε βαθμολογία 100 (20/20) στα Μαθηματικά και τη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - «εξέτασα τιο επίμαχο θέμα ψύχραιμα χωρίς άγχος και υστερίες» - και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.680 μόρια και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για το Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΕΜΠ. «Το τμήμα έχει αρκετές διεξόδους σε τομείς που με ενδιαφέρουν, όπως η ενέργεια, οι ΑΠΕ κ.ά.», λέει ο 18χρονος αριστούχος και συμπληρώνει: «Η σχολή αυτή έχει προοπτικές. Αν ήξερα πως δεν έχω ελπίδα να βρω δουλειά δεν θα πήγαινα. Το οικονομικό κλίμα σίγουρα επηρεάζει τους μαθητές και τις αποφάσεις τους».
Προς το παρόν δεν... βλέπει το μέλλον του στην Ελλάδα. Θα ήθελε να φύγει στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό ή και για δουλειά. «Δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σε 5-6 χρόνια, αλλά δεν φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά. Εξω θα έχω μάλλον περισσότερες ελπίδες».
Σήμερα νιώθει δικαιωμένος. «Εκανα λίγες ώρες φροντιστήριο και είχα χρόνο να ξεκουράζομαι. Εβγαινα έξω, κοιμόμουν, καθάριζα το μυαλό μου. Χωρίς υπερβολές. Προσπαθούσα πάντα να είμαι καλός μαθητής και να μην αφήνω κενά». Το σκέφτηκα», μας εξομολογείται, «να φύγω και για πτυχίο στο εξωτερικό, αλλά δεν είμαι έτοιμος ακόμη. Θέλω λίγο Ελλάδα ακόμη»..
Αγαπητέ Σίμο η Ελλάδα χρειάζεται παιδιά σαν και σένα και τους συμμαθητές σου. Εμείς οι καθηγητές σου αισθανόμαστε περήφανοι που έχουμε μαθητές σαν και σας, όχι μόνο για τις επιδόσεις αλλά και για το ήθος σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου